Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Δημάρχου και Εργαζομένων. Άγρια πολεμικά “σφυροκοπήματα”

 

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και των Εργαζόμενων στο Δήμο Πύργου.

Σε νέα επιστολή (14/3/22) του Συλλόγου των Εργαζομένων στον Δήμο Πύργου που αποστέλλεται στον Δήμαρχο Πύργου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και την ΠΟΕ-ΟΤΑ απαντούν τεκμηριωμένα σε κάθε μία παρατήρηση του ιδιώτη ελεγκτή κ. Κουτουβίδη και στα περί Διενέργειας Διαχειριστικών Ελέγχων.

Από τον συνεχή ανελέητο πόλεμο Δημάρχου και Εργαζομένων το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κάποιος είναι ότι έτσι ο Δήμος ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος προεκλογικά, έχοντας στο πλευρό του σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων, είπε ότι μαζί θα προχωρήσουμε για να φτιάξουμε ένα νέο σύγχρονο Δήμο”.

Στην επιστολή αναφέρονται:

1. Για τον εσωτερικό έλεγχο που ενεργήθηκε από τον κ. Κουτουβίνη δεν μας είπε κάτι καινούργιο και στα δεκαπέντε ευρήματα, έχουμε να κάνουμε τίς δεκαπέντε παρακάτω επισημάνσεις και ερωτήματα. Αναλύουν ένα ένα και μάλιστα καταλογίζουν ΜΗ γνώση στο κ. Κουταβίδη σε πολλά θέματα όπως ότι “Οκ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι πλέον οι συναλλαγές γίνονται με POS και ότι ο Δήμος δεν μεταφέρει πια χρήματα στην τράπεζα ;”

2. Όσον αφορά την πρόθεση του κ. Δημάρχου για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, χαιρετίζουμε την απόφασή του, πλην όμως είμαστε υπέρ οποιουδήποτε ελέγχου από τις αρμόδιες κατά νόμο Αρχές και όχι από απευθείας αναθέσεις με κατασκευασμένους εκ των προτέρων ελέγχους.

3. Παρά τις βαρύγδουπες  εξαγγελίες του κ. Δημάρχου και τις επισημάνσεις που δόθηκαν και δημοσιεύτηκαν, για ελέγχους στις συμβάσεις στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα, είναι γεγονός ότι οι διενεργούμενοι έλεγχοι, ανάγονται σε χρονικά διαστήματα σε παρελθόντα κατά το δοκούν του κ. Δημάρχου οικονομικά έτη. Για τις συμβάσεις αυτές  έχει ασκηθεί τόσο ο υποχρεωτικός έλεγχος νομιμότητας από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης (εποπτεύουσα αρχή) όσο και από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

4. Σας επισημαίνουμε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου δεν είναι διεφθαρμένοι σαν να επρόκειτο για μια οργανωμένη μαφία όπως μερικοί θέλουν να τους παρουσιάζουν , και να τους κουνάν το δάκτυλο  καθημερινά, απειλώντας τους  με εισαγγελικές διώξεις. Απόδειξη δε προς τούτο αποτελεί το ατράνταχτο γεγονός ότι παρά τις διώξεις που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια , ουδείς εξ αυτών έχει καταδικαστεί.5. Είναι αυτονόητο ότι με την υπάρχουσα στελέχωση , με τίς υπάρχουσες υποδομές και με διαμορφωμένο ένα νοσηρό κλίμα διώξεων και αντιπαραθέσεων δεν είναι δυνατό να παραχθεί  ουσιαστικό έργο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ «ΕΥΡΗΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ 

Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα την 2-3-2022, είδαμε δημοσιευμένα στον τοπικό τύπο και με πομπώδες ύφος τα ευρήματα της έρευνας του εσωτερικού ελέγχου από ιδιώτη ελεγκτή που διενεργήθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου.

Παρουσιάζονται δε, τα ευρήματα αυτά, ωσάν στο Δήμο Πύργου, να ανακαλύψαμε την Αμερική, εν έτη 2022.

Δίχως άλλο το συμπέρασμα που παρουσίασε στην έκθεση του έχουν περίπου την ίδια αξία με μια ανεπίσημη συζήτηση. Είναι πρόχειρο και στηρίζεται σε  ασαφή, ανεπίσημα, αβάσιμα και αίολα

στοιχεία, χωρίς τη χρήση ούτε ενός επίσημου εγγράφου, χωρίς τη διερεύνηση της επίσημης αλληλογραφίας της υπηρεσίας και πώς να γίνει άλλωστε αφού του ανατέθηκε στις 30/11/21 και στις 15/12/21 ολοκληρώθηκε.

Όλα αυτά είναι επισημάνσεις που αναφέρονται κάθε χρόνο από τον ετήσιο έλεγχο των ορκωτών λογιστών και ταυτόχρονα αποτελούν προβλήματα που υφίστανται στο 80% των δήμων της χώρας.

Δεν μας είπε κάτι καινούργιο ο εσωτερικός έλεγχος που ενεργήθηκε από τον κ. Κουτουβίνη.

Όσον  αφορά τα δεκαπέντε ευρήματα, έχουμε να κάνουμε τίς δεκαπέντε παρακάτω επισημάνσεις και ερωτήματα:

  1. Tην αδυναμία υποστελέχωσης του Δήμου δεν απαιτούνταν εσωτερικό ελεγκτή να την διαπιστώσει. Την έχουμε αναφέρει τόσο ο Σύλλογος όσο και οι Διευθυντές των υπηρεσιών , όπως επίσης και το καθ’ υλη αρμόδιο δικαστήριο το Ελεγκτικό Συνέδριο, που επί ένα χρόνο το 2020 ασκούσε έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου. Την έκθεση ελέγχου την έχει λάβει ο κ. Δήμαρχος στις αρχές του 2021 και όφειλε να συνετιστεί με τα αναγραφόμενα σε αυτήν.

  2. Ο κ. Κουτουβίνης ενημερώθηκε ότι είχε οριστεί επιτροπή για την απογραφή των ακινήτων για να καταχωρηθούν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία όμως δεν συνεδρίασε διότι είχαν άλλα πολλαπλά καθήκοντα να διεκπεραιώσουν και περίμεναν την οριστική καταγραφή τους στο κτηματολόγιο για να απογραφούν σωστά τα ακίνητα στο Ε9;Η ημερομηνία μεταβολών είχε παραταθεί μέχρι 28/02/2022.

  3. Οι αποθήκες ήδη από το 2018 λειτουργούν στο Δήμο. Οι υπεύθυνοι είναι ορισμένοι και υπόλογοι για τα αποθέματα σε αυτές, διότι τηρούν βιβλίου εισόδου εξόδου από την αποθήκη. Το 2020 έγινε προσπάθεια αφού εκπαιδεύτηκε το προσωπικό να καταγραφούν και να αποτυπωθούν στο λογιστικό σύστημα του Δήμου. Μάλιστα  είχαν αρχίσει να αποτυπώνονται στο λογιστικό σύστημα του Δήμου.

  4. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι δεν δικαιούται αποζημίωση το μόνιμο προσωπικό από το δήμο ;

  5. Το μόνιμο προσωπικό λαμβάνει αποζημίωση (Εφάπαξ) από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για το προσωπικό ΙΔΑΧ υπήρχε και κάθε χρόνο υπάρχει πρόβλεψη στον ΚΑΕτου προϋπολογισμού.

    Σας το δήλωσαν και οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας εγγράφως.Εσείς όμως  η απάντηση που δώσατε ήταν ότι υπήρχε και στην έκθεση του Ορκωτού Λογιστήπου έκανε τον ετήσιο έλεγχο. Δηλαδή πρόκειται για συμπεράσματα που δεν προέρχονται από το δικό σας εσωτερικό έλεγχο, αλλά τα αντιγράψατε από την ετήσια έκθεση του Ορκωτού.

    1. Hοικονομική υπηρεσία γνωρίζει ότι οΔήμος πρέπει να συμμορφωθεί ως προς τις διατάξεις του ΠΔ 54/2018 μέχρι 31/12/2022.

    2. Ο Ο.Ε.Υ. είναι πολιτική απόφαση. Η Δ/νση Διοικητικών ήδη από το 2020 έχει παραδώσει στον κ. Γ.Γ  τον επικαιροποιημένο οργανισμό, αλλά η Διοίκηση ήθελε να αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη την αξιολόγηση των δομών και  σύνταξη  Ο.Ε.Υ.

    3. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι το προσωπικό έχει αναφέρει παρατυπίες στην Εποπτεύουσα Αρχή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης;

    4. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι όλοι εκπαιδεύτηκαν και ο Δήμος πληρώνει το iControl της ΔήμοςΝετγια να έχουν πρόσβαση η Διοίκηση,οι υπάλληλοι και οι Επιτροπές και οι Υπηρεσίες για καταχώρηση και ενημέρωση ; Ενημέρωνε συνέχεια η πρώην Αν. Προϊσταμένη που το είχε εφαρμόσει για να τηρείται ο φάκελος του άρθρου 45 του Ν. 4412/16 όπως ισχύει στο iControl.

    5. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι το Τμήμα Προμηθειών κάθε χρόνο ενημερώνει όλες τις υπηρεσίες για τις προμήθειες που απαιτούνται το χρόνο για να ξεκινήσουν άμεσα τις ενέργειες;

    6. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις πληρώνονται από το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ;

      1. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι έχει ενημερωθεί η Διοίκηση για την αναγκαιότητα απογραφής των  παγίων ;Δεν γνωρίζει ότι ήδη είχε  ενημερωθεί ο Δήμαρχος πώς  θα έπρεπε οι υπηρεσίες να ξεκινήσουν πρώτα από τούς Η/Υ;

      2. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι για να βεβαιώσεις δημοτικά έσοδα θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία; Δεν γνωρίζει ότι χρηματικές αξιώσεις των ΟΤΑ όπως τα τέλη ακαθαρίστων παραγράφονται μετά από μία εικοσαετία από την οριστική βεβαίωσή τους; Ερεύνησε την σχετική αλληλογραφία , ενημερώθηκε για τίς ενέργειες που έχει κάνει η Οικονομική Υπηρεσία να της παρέχει στοιχεία η ΓΓ πληροφοριακών συστημάτων;

      3. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι το πληροφοριακό -οικονομικό σύστημα του Δήμου παρέχει πληροφορίες για την ενηλικίωση των απαιτήσεων;

      4. Ο κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι πλέον οι συναλλαγές γίνονται με POS και ότι ο Δήμος δεν μεταφέρει πια χρήματα στην τράπεζα ;

        1. O κ. Κουτουβίνης δεν γνωρίζει ότι οι επιτροπές ορίζονται από τον Δήμαρχο και την Οικονομική Επιτροπή; Δεν γνωρίζει ότι ενώ η υπηρεσία εισηγείται άτομα με ειδικές γνώσεις, εν τέλει,  μετά από πρόταση του Δημάρχου ορίζονται άτομα χωρίς να   έχουν το απαιτούμενο γνωστικό αντικείμενο.

        Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να είναι προσεκτικότερος στους όρους που χρησιμοποιεί για το προσωπικό που στελεχώνει το Δήμο . Ο όρος «δυστροπία» προσδιορίζει τους ανθρώπους που με δύσκολους τρόπους έχουν άμεσο δόλο να τείνουν προς την ανηθικότητα και την ανεντιμότητα προς όφελός τους. Αυτό θεωρεί για αυτούς με τους οποίους έπρεπε να συνεργάζεται προς όφελος του Δήμου;

        Το πόρισμα δεν είναι σύμφωνο με την μελέτη της υπηρεσίας. Η μελέτη στο τμήμα Β αφορούσε εκπαίδευση του προσωπικού στα βήματα του εσωτερικού ελέγχου και σε καμία περίπτωση έκθεση εσωτερικού ελέγχου για αποστολή στα αρμόδια όργανα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η ΚΕΔΕ δεν είχε εκδώσει απόφαση  που ήταν υποχρεωτική σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 79 του Ν. 4795/21  για τα κριτήρια σύστασης Μονάδων Εσωτερικών Ελέγχου. Η σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ εκδόθηκε στις 22-12-2021.

        Και μέσα σ’ όλο αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η απόφαση για τη σύναψη σύμβασης με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Νοιάζομαι» ανακλήθηκε, πριν ακόμα εκδοθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επί της προσφυγής που είχε καταθέσει ο σύλλογός μας.

        Το ίδιο συνέβη και με την απόφαση για τη σύναψη σύμβασης  εκ νέου με την αναπτυξιακή του Δήμου Φυλής.

        Ανακλήθηκε και αυτή πριν ακόμα εκδοθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επί της προσφυγής μας.

        Για δεύτερη φορά η συνεργασία αυτή δεν τελεσφορεί. Είχε προηγηθεί νίκη του Συλλόγου μας που δικαιώθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά την πρώτη απόπειρα του Δήμου Πύργου να συνάψει σύμβαση με την εν λόγω Αναπτυξιακή.

        Γιατί άραγε ;Γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ’ αριθ 179/2022 απόφαση της Ολομέλειας του, έβαλε οριστικό τέλος στους πολιτικούς σχεδιασμούς της προηγούμενης αλλά και της τωρινής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών ξεσκεπάζοντας ουσιαστικά τις προθέσεις των εμπνευστών της αλώσεως των Δήμων και των Δημάρχων που σχεδίαζαν <<πλημμύρα>> προσλήψεων ημετέρων μέσω των περιβόητων αυτών οργανισμών. Ενώ, όπως πολύ σωστά επισήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ

        της ΚΕΔΕ , ο γενικός διευθυντής της  , ανοίγει και ο δρόμος των καταλογισμών για τις διοικήσεις Δήμων που έχουν ήδη προβεί σε δαπάνες μέσω τέτοιων προγραμματικών συμβάσεων.

        Όσον αφορά την πρόθεση του κ. Δημάρχου για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, χαιρετίζουμε την απόφασή του, πλην όμως είμαστε υπέρ οποιουδήποτε ελέγχου από τις αρμόδιες κατά νόμο Αρχές και όχι από απευθείας αναθέσεις με κατασκευασμένους εκ των προτέρων ελέγχους.

        Παρά τις βαρύγδουπες  εξαγγελίες του κ. Δημάρχου και τις επισημάνσεις που δόθηκαν και δημοσιεύτηκαν, για ελέγχους στις συμβάσεις στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα, είναι γεγονός ότι οι διενεργούμενοι έλεγχοι, ανάγονται σε χρονικά διαστήματα σε παρελθόντα κατά το δοκούν του κ. Δημάρχου οικονομικά έτη. Για τις συμβάσεις αυτές  έχει ασκηθεί τόσο ο υποχρεωτικός έλεγχος νομιμότητας από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης (εποπτεύουσα αρχή) όσο και από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

        Μέχρι σήμερα ο προληπτικός έλεγχος στις δαπάνες των Δήμων που ασκούταν επί δεκατέσσερα (14) έτη από το  Ελεγκτικό Συνέδριο, διασφάλιζε την νόμιμη και ορθή διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τους ελεγχόμενους φορείς. Καταλογισμός από οποιοδήποτε όργανο δαπάνης, το χρηματικό ένταλμα για την πληρωμή της οποίας έχει θεωρηθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι μη νόμιμος και ακυρωτέος, ακόμη και αν από μεταγενέστερο έλεγχο προκύπτουν παραβάσεις που

        καθιστούν μη νόμιμη την πραγματοποιηθείσα δαπάνη (ΕΣ Τμ. VII Απόφ. 274/2017). Συνεπώς, ακόμη και αν η θεώρηση του εντάλματος από τον Επίτροπο είχε στηριχθεί σε πλαστά ή ψευδή δικαιολογητικά, καταλογισμός για το ένταλμα αυτό σε βάρος των υπολόγων, δεν μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε ελεγκτικό όργανο. Γι’ αυτές τις συμβάσεις ο κ. Δήμαρχος θα καταγράψει τον δημοσιονομικό κίνδυνο;!!!!!

        Δυστυχώς για μας συνάδελφοι, τόσο με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 204 του Ν. 4555/18 με τις οποίες οι αιρετοί απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη στη διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών των Δήμων όσο  και με την κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από 01/09/2019,η ευθύνη είναι πλέον στους υπαλλήλους για να αποτρέψουν οποιοδήποτε δημοσιονομικό κίνδυνο, αλλά και να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους Διοικούντες που τους ασκούν καθημερινό bullying, με αποτέλεσμα να αισθάνονται αβοήθητοι να αντιδράσουν.

        Ο Δήμος είναι υποστελεχωμένος με αποτέλεσμα να είμαστε όλοι  επιφορτισμένοι με πολλαπλά καθήκοντα και  να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υπαλληλικές μας αρμοδιότητες.

        Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα στους υπόλογους και στους συνυπεύθυνους   σύμφωνα με το Ν. 4820/21 στον οποίο καθορίζονται οι δημοσιονομικοί ρόλοι και ευθύνες. Τα ανωτέρω πρόσωπα ευθύνονται αν προκάλεσαν  έλλειμμα από δόλο ή βαριά αμέλεια ή

        ελαφρά αμέλεια. Δεν συντρέχει οποιουδήποτε είδους υπαιτιότητα, εάν ο υπεύθυνος τήρησε τα οφειλόμενα μέτρα προστασίας του δημοσίου αγαθού ή απέκλινε από την τήρησή τους δικαιολογημένα.

        Σε τι θα ωφεληθεί κ. Δήμαρχε ο Δήμος Πύργου και τα Νομικά Πρόσωπα από ένα Διαχειριστικό έλεγχο;

        Μήπως ανοίγετε και πάλι τον ασκό του Αιόλου; Εκτός  και εάν η πρόθεσης σας είναι διαφορετική από αυτή που ισχυρίζεστε δημόσια.

        Σας υπενθυμίζουμε κ. Δήμαρχε, ότι η ιστορία έχει δείξει σε προγενέστερους ελέγχους, ότι όχι μόνο δεν ωφελήθηκε ο Δήμος από αυτούς, αλλά την πλήρωσαν οι μικροεπαγγελματίες της πόλης, επιβαρυνόμενοι με δυσβάσταχτα πρόστιμα, καθώς και συνάδελφοι του Δήμου που πέρασαν ένα δικαστικό Γολγοθά  με δυσβάσταχτο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος για ν’ αποδειχθεί η αθωότητά τους απ’ όσα τους καταμαρτυρούσαν.

        Αναπόφευκτα  τις κόντρες των Αιρετών  τις πληρώνουν οι Υπάλληλοι. Από το 2007 έχει  ξεκινήσει στο Δήμο Πύργου  ένα κυνηγητό διώξεων μεταξύ των αιρετών ,το οποίο  συνεχίζεται ακόμα και  σήμερα. Στο τέλος  όμως αποδεικνύεται πάντα, ότι χαμένοι είναι οι υπάλληλοι διότι ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια.

        Ακόμα  και σήμερα  είναι πολλοί συνάδελφοι που έχουν αποβιώσει και τις συνέπειες αντιμετωπίζουν  οι κληρονόμοι τους αλλά και άλλοι ενώ   έχουν συνταξιοδοτηθεί πολλά χρόνια τώρα και δεν είναι δυνατόν να θυμούνται υποθέσεις  που έλαβαν χώρα  δέκα και είκοσι χρόνια πριν, εντούτοις έρχονται και αυτοί αντιμέτωποι με τίς συνέπειες της σκληρής αντιπαράθεσης των αιρετών .

        Σας επισημαίνουμε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου δεν είναι διεφθαρμένοι σαν να επρόκειτο για μια οργανωμένη μαφία όπως μερικοί θέλουν να τους παρουσιάζουν , και να τους κουνάν το δάκτυλο  καθημερινά, απειλώντας τους  με εισαγγελικές διώξεις. Απόδειξη δε προς τούτο αποτελεί το ατράνταχτο γεγονός ότι παρά τις διώξεις που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια , ουδείς εξ αυτών έχει καταδικαστεί.

        Επομένως μην αναρωτιέστε γιατί οι συνάδελφοι είναι φειδωλοί στις υπογραφές τους και γιατί οι μισοί επέλεξαν να φύγουν από το Δήμο για άλλες Υπηρεσίες, ενώ αρκετοί από τους εναπομείναντες ενεργούν να φύγουν μέσω της κινητικότητας. Είναι αυτονόητο ότι με την υπάρχουσα στελέχωση , με τίς υπάρχουσες υποδομές και με διαμορφωμένο ένα νοσηρό κλίμα διώξεων και αντιπαραθέσεων δεν είναι δυνατό να παραχθεί  ουσιαστικό έργο.

        Σταματήστε λοιπόν και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το καλό αυτής της πόλης.

         

        ΤΟ Δ.Σ. Εργαζομένων στον Δήμο Πύργου

         

        ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

        ΨΑΞΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ.

        ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΑΛΗΘΕΙΑΣ,ΙΣΟΤΗΤΑΣ,ΑΦΘΟΝΙΑΣ.

        ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ....ΔΙΑΒΑΣΕ ....ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.

        ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

        Ε.ΣΥ ΘΑ ΤΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

        ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ???..ΑΝ ΟΧΙ Ε.ΣΥ ΠΟΙΟΣ???

        ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ.....



        ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΥΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ. ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΝΙΕΡΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΘΕΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΑΛΦΑ. 

        ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 
        ΤΗΛ:2168009810 ΚΙΝ: 6909969698 

        www.kosmotheasi.com

        ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


        LINKS ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:

        Α) ΙΕΡΟΣ ΟΡΚΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: https://www.aitherikigrafi.gr/oath-of-health
        Β) ΟΡΚΟΙ - ΝΟΜΟΙ: https://www.aitherikigrafi.gr/oath-laws
        Γ) ΙΕΡΟΣ ΟΡΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ : https://www.aitherikigrafi.gr/sacred-oath-warrior-polemistis