Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Απίστευτη κομπίνα με την ΔΕΗ: Πρώτα πήραν δάνειο 1,6 δισ. με υποθήκη τα εργοστάσια λιγνίτη - Μετά τα έκλεισαν - Μετά την πούλησαν!

 


Μια αποκάλυψη «βόμβα» για τον τρόπο με τον οποίο ληστεύει η κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες με το ρεύμα βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς το σχέδιο για «απολιγνιτοποίηση» της χώρας δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια «μπίζνα» πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ! 

 

Την ώρα λοιπόν που οι Έλληνες φοβούνται να ανοίξουν τον λογαριασμό του ρεύματος για να μην πάθουν κάποιο καρδιακό η κυβέρνηση δανείστηκε 1,6 δισεκατομμύρια από τις Goldman Sachs και HSBC για να προχωρήσει πιο άμεσα η «απολιγνιτοποίηση» της χώρας. 

Βruegel: Μειώσεις φόρων στα καύσιμα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ - Εξαίρεση η Ελλάδα




 Μέτρα, με μείωση των φόρων, για την ανακούφιση των νοικοκυριών λαμβάνουν δεκάδες χώρες. Η ακρίβεια σε καύσιμα και ενέργεια και όσα δεν κάνει η Ελλάδα.

Μια μετά την άλλη οι περισσότερες χώρες στην ΕΕ μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα και στην ενέργεια ως μέτρο - ασπίδα προς τα ευάλωτα νοικοκυριά για τις πρωτοφανείς αυξήσεις στα καύσιμα που οδηγούν σε αλυσιδωτες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που δημοσιεύει στο Ινστιτούτο Bruegel, 11 ευρωπαϊκές χώρες εκτός όλων των άλλων μέτρων ανακούφισης προς τους πολίτες για τις αυξήσεις στην ενέργεια, έχουν προχωρήσει σε μείωση του ΕΦΚ. Οι χώρες αυτές είναι Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία κα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να αυξηθεί ο μισθός τους!