Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΥΠΟ ΟΜΗΡΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.

Υπό ομηρία εκατοντάδων μεταναστών βρίσκεται το λιμάνι της Πάτρας.
Κινδυνεύουν πλέον ζωές στο λιμάνι. Σε ένα μόνο περιστατικό, το τελευταίο χρονικά, χθες, ομάδα από 20 τουλάχιστον Αφγανούς μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα σε οδηγούς φορτηγών σκορπώντας τον τρόμο.
Το Λιμάνι της Πάτρας ασφυκτιά από 500 περίπου μετανάστες (ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά) που έχουν εγκατασταθεί σε ερειπωμένα βιομηχανικά κτίρια ακριβώς απέναντι και χωρίς κανέναν έλεγχο μπαίνουν ακόμη και τον χώρο του ips δηλαδή φτάνουν μέχρι τους καταπέλτες των πλοίων.

Η ΕΛΑΣ δεν επεμβαίνει έξω από το Λιμάνι υποστηρίζοντας ότι και να τους συλλάβει (οι περισσότεροι δεν έχουν καν χαρτιά) δεν έχει που να τους πάει. Μέσα στο Λιμάνι, δεν υπάρχει καμιά φύλαξη αφού το Λιμενικό δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και απλώς όπου μπορεί τους κυνηγά (αλλά αυτοί επιστρέφουν).
Οι μετανάστες χωρίς κανένα έλεγχο – και φυσικά χωρίς μάσκες – περιφέρονται ακόμη και στον Σταθμό Υποδοχής ανάμεσα στους επιβάτες, ενώ πολλές φορές έρχονται σε επαφή με Λιμενικούς και Οδηγούς.
Η κυβέρνηση δεν ασχολείται παρά το γεγονός ότι το Λιμάνι είναι σύνορο της χώρας και έχει σημαντικό Μεταφορικό έργο που έτσι υπονομεύεται.
Οι Μεταφορικές εταιρείες που έχουν αφεθεί απροστάτευτες και στην τύχη τους, έχουν καλέσει ιδιωτικές security για να τις προστατεύουν ενώ με ειδικούς σκύλους ελέγχουν όλα τα φορτηγά τους λίγο πριν την επιβίβαση. Όλα αυτά με σοβαρό κόστος. Το κράτος που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προσφέρει ασφάλεια, είναι θεατής.
Από το 2015 το Λιμάνι της Πάτρας έχει μετατραπεί σε θέρετρο παράνομων μεταναστών υποβαθμίζοντας την λειτουργία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν θέλουν μπορούν, να θυμίσουμε ότι πριν δυο χρόνια η ΕΛΑΣ, κάτω από τις αφόρητες πιέσεις της τοπικής κοινωνίας, σε τρεις ώρες μάζεψε χωρίς πρόβλημα 600 μετανάστες τους κατέγραψε, τους μετέφερε σε δομές της Αθήνας και το Λιμάνι της Πάτρας μπόρεσε να λειτουργήσει για αρκετό διάστημα χωρίς προβλήματα.
Σήμερα ενώ έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης από δεκάδες υπομνήματα, δεν ασχολούνται αφήνοντας μια βραδυφλεγή βόμβα ...
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες
ΕΝΩΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΜΑ ,ΔΟΓΜΑ,ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ,ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ,ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ...ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ.


Ε.ΣΥ ΠΥΡΓΟΥ.
ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
e.sypyrgouilias@gmail.com ΤΗΛ.2621400384.


Τ.Κ.27131